Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιούφας: Tα μεταολυμπιακά οφέλη

Προάγγελο ”επενδυτικής άνοιξης” χαρακτήρισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης την επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αναφέρθηκε στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της EdF για επενδύσεις στην Ελλάδα και ανακοίνωσε την ένταξη 699 νέων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ”νεανικής επιχειρηματικότητας”.

Σιούφας: Tα μεταολυμπιακά οφέλη
Προάγγελο ”επενδυτικής άνοιξης” χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας την επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη δημοσιότητα που πέτυχε η χώρα μας.

Αυτό, όπως σημείωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, αποδεικνύεται και από την αναβάθμιση του γραφείου της Morgan Stanley στην Ελλάδα, αλλά και την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της EdF (γαλλική ΔΕΗ) για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως στο προσεχές διάστημα αντιπροσωπεία της ΔΕΗ θα επισκεφθεί τη Γαλλία, όπου θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση της EdF.

Ερωτηθείς για το πλαίσιο συνεργασίας της ΔΕΗ με την EdF, σημείωσε πως θα είναι στον τομέα ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε πληροφοριακά συστήματα, αλλά και στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο συμμετοχής της EdF στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ.

Σήμερα, επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε την ένταξη 699 νέων επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 55,3 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ”νεανικής επιχειρηματικότητας”. Οι προβλεπόμενες νέες θέσεις εργασίας από το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπολογίζονται στις 1.740.

Κατά τον ίδιο, μέχρι το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθεί και νέος κύκλος, ενώ ανάλογη είναι η κατεύθυνση για τη ”γυναικεία επιχειρηματικότητα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v