Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Υπέρ της Διαχείρισης Αποβλήτων στην Κερατέα

Συνεχίζεται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κατασκευή « Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων» σε έκταση 145 στρεμμάτων, στην Κερατέα.

ΣτΕ: Υπέρ της Διαχείρισης Αποβλήτων στην Κερατέα
Συνεχίζεται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κατασκευή «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων» σε έκταση 145 στρεμμάτων, στην Κερατέα.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε με την υπ' αριθμόν31/2011 απόφασή του αίτηση του Δήμου Κερατέας που ζητούσε την αναίρεση της υπουργικής απόφασης με την οποία παρατάθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 η διάρκεια ισχύος των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή εγκατάστασης αποβλήτων στην Κερατέα.

Με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε ως τελευταία προθεσμία αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεση Αποβλήτων την 31η Δεκεμεβρίου του 2010 το Συμβούλιο της Επικρατείας « σταθμίζοντας αφενός τις επιπτώσεις του έργου ενόψει του χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης και των δεδομένων της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου τους λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την δημιουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων άγεται στην κρίση ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής εκτέλεσης της προσβαλλόμενης πράξης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v