Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευκρινίσεις από ΔΕΗ για τα νέα τιμολόγια

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος προχωρά η ΔΕΗ, απαντώντας σε αναφορές ΜΜΕ περί κατάργησης της κλιμακωτής χρέωσης για τα νοικοκυριά.

Διευκρινίσεις από ΔΕΗ για τα νέα τιμολόγια
Σχετικά με αναφορές ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που υποστηρίζουν ότι καταργείται η κλιμακωτή χρέωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, η ΔΕΗ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

• Αναφορικά με τα νέα τιμολόγια, ισχύει στο ακέραιο το Δελτίο Τύπου που έχει εκδώσει η ΔΕΗ στις 28 Δεκεμβρίου 2010.

• Με βάση το Δελτίο αυτό, οι μέσες μεταβολές στο λογαριασμό ηλεκτρισμού ρεύματος με την εφαρμογή του νέου τιμοκαταλόγου, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 13 %, εμφανίζονται στον πίνακα που επισυνάπτεται στην στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".  

Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία και ειδικότερα ως προς τα οικιακά τιμολόγια, η λογική της κλιμάκωσης εξακολουθεί να υφίσταται και έχει ενσωματωθεί σε μία νέα ενιαία τιμή για κάθε κατηγορία.

Τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ συνεχίζουν να είναι κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μεγάλη διαφορά στη μέση χρέωση μεταξύ των καταναλωτών με πολύ χαμηλή κατανάλωση (109,6 €/1.000 kWh) έναντι αυτών με καταναλώσεις άνω των 2.000 kWh (161,5 € /1.000 kWh).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v