Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφώνησαν για το Σάββατο ΦΣΑ-Λοβέρδος

Σε συμφωνία όσον αφορά στο άνοιγμα των φαρμακείων το Σάββατο κατέληξαν το υπουργείο Υγείας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών.

Συμφώνησαν για το Σάββατο ΦΣΑ-Λοβέρδος
Σε συμφωνία όσον αφορά στο άνοιγμα των φαρμακείων το Σάββατο κατέληξαν, με βάση έγκυρες πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, βάσει της οποίας τα διημερεύοντα φαρμακεία το Σάββατο θα αποτελούν το 25% του συνόλου.

Με βάση πηγές του ΦΣΑ, υπήρξε επίσης κατάληξη στο ύψος των εκπτώσεων (rebate) προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο υπολογίζεται ότι θα αγγίξει το 7% επί του τζίρου για την ανώτατη κλίμακα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΦΣΑ, το rebate θα οδηγήσει σε μείωση κατά 2,5% - 3% του μικτού περιθωρίου κέρδους του φαρμακείου (ποσοστό που προβλέπεται και από το μνημόνιο).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν τίθεται επιπλέον ζήτημα αλλαγής των πληθυσμιακών κριτηρίων ίδρυσης φαρμακείων πέρα από τη συμφωνημένη πρόθεση του υπουργού να μειώσει το όριο του πληθυσμού που απαιτείται, από 1.500 που είναι σήμερα σε 1.000 έως 1.300.

Σημειώνεται ότι, με βάση τη σημερινή διάρθρωση της αγοράς, η ισχύουσα αναλογία είναι 1 φαρμακείο ανά 900 κατοίκους, ποσόστωση που ωστόσο δεν ισχύει σε περιοχές της περιφέρειας.

Τέλος, οι φαρμακοποιοί έλαβαν διαβεβαώση ότι ο ΟΠΑΔ θα αρχίσει να αποπληρώνει τις συσσωρευμένες οφειλές του για το 2010 από τις αρχές Ιανουαρίου 2011, καθώς απεμπλέκεται από την καθυστέρηση που επέβαλλε το Ελεγκτικό Συμβούλιο για την έγκριση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v