Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορές από 3 εταιρίες για έργο 59,4 εκ.€

Τις οριστικές προσφορές τους για την τελική φάση δημοπράτησης έργου Σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για 10 σχολικές μονάδες στην Αττική κατέθεσαν στις 9/12 στην ΟΣΚ ΑΕ οι τρεις προεπιλεγέντες υποψήφιοι.

Προσφορές από 3 εταιρίες για έργο 59,4 εκ.€
Τις οριστικές προσφορές τους για τη Β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ της ΟΣΚ ΑΕ «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση 10 σχολικών μονάδων στην περιφέρεια Αττικής με ΣΔΙΤ» κατέθεσαν στις 9 Δεκεμβρίου 2010 οι τρεις προεπιλεγέντες υποψήφιοι.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις ακόλουθες εταιρίες:

1) ΑΤΕΣΕ ΑΕ
2) J&P Άβαξ ΑΕ
3) ΓΕΚ Τέρνα.

«Πρόκειται για το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ το οποίο προχωράει τηρώντας με ακρίβεια τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα τα οποία θέσαμε από την αρχή της θητείας μας. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που σηματοδοτεί τη νέα εποχή στη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δίνοντας έμφαση στη στρατηγική μας για έργα με κοινωνική προτεραιότητα αξιοποιώντας όλα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία (ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ, ΕΠΠΕΡΑΑ, δάνεια από την ΕΤΕΠ κ.λπ.) στην παρούσα οικονομική συγκυρία», δήλωσε ο Ηρακλής Δρούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ.

Το έργο το οποίο αφορά σε 10 σχολικές μονάδες της Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού €59,4 εκ. έπεται χρονικά του διαγωνισμού για επιπλέον 12 σχολικές μονάδες στην Αττική.

Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση διαγωνισμού έργου ΣΔΙΤ για 16 σχολικές μονάδες στο Νομό Θεσσαλονίκης, ενώ σε φάση ωρίμανσης βρίσκεται ένα έργο ΣΔΙΤ για σχολεία στην περιφέρεια Κρήτης.

--- Πληροφορίες για τις συμπράξεις Ιδιωτικού-Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ)

Οι συμπράξεις Ιδιωτικού-Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) αποτελούν εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης για την κατασκευή σχολικών κτιρίων. Προβλέπουν τη μελέτη, την κατασκευή, τη συντήρηση και τη φύλαξη της σχολικής υποδομής για 25 χρόνια.

Η αποπληρωμή του έργου γίνεται με πληρωμές διαθεσιμότητας αμέσως μετά την έναρξη της περιόδου λειτουργίας του έργου. Το χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση της κατασκευής καθορίζεται σε 2 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο υλοποιείται πλήρως με ιδιωτικά κεφάλαια (δεν εκταμιεύει το δημόσιο κατά την περίοδο κατασκευής) και η ΟΣΚ ΑΕ καταβάλλει για την περίοδο λειτουργίας ένα ετήσιο αντίτιμο βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων απόδοσης.

Ο ιδιώτης ανάδοχος θα ελέγχεται για την ποιότητα του έργου και την παροχή των υπηρεσιών συνεχώς επί 25 έτη και ουσιαστικά εισάγεται μια διαφορετική νοοτροπία ως προς το δημόσιο έργο με έμφαση στις προδιαγραφές αποτελέσματος, οι οποίες κρίνονται συνεχώς κατά την περίοδο λειτουργίας. Η ΟΣΚ ΑΕ έχει καθορίσει τις προδιαγραφές αποτελέσματος για τα σχολικά κτίρια, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v