Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναδιατύπωση διατάξεων για απόσυρση αυτοκινήτων

Σε αναδιατυπώσεις των διατάξεων αναφορικά με τα κίνητρα απόσυρσης αυτοκινήτων και τις αλλαγές στον φόρο πολυτελείας που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ.

Αναδιατύπωση διατάξεων για απόσυρση αυτοκινήτων
Σε αναδιατυπώσεις των διατάξεων αναφορικά με τα κίνητρα απόσυρσης αυτοκινήτων και τις αλλαγές στον φόρο πολυτελείας που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι οι εκπτώσεις από το τέλος ταξινόμησης παρέχονται για απόσυρση Ι.Χ. έως 2.000 κυβικά εκατοστά (και όχι έως 1.800 κ.εκ.).

Όσον αφορά στον φόρο πολυτελείας, ο οποίος επιβλήθηκε αρχικά σε αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας άνω των 15.000 ευρώ, όριο το οποίο ανέβηκε με το πολυνομοσχέδιο στα 20.000, διευκρινίζεται ότι επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστή 10% για αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας από 20.000 έως 22.000 ευρώ και με συντελεστή 30% για αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας από 22.000 έως και 28.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Με άλλες αλλαγές ορίζεται ότι το επίδομα που χορηγείται στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος (σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 20 του Ν. 2386/1996) θεωρείται ως έξοδο κίνησης και δεν υπόκειται σε κρατήσεις υπέρ τρίτων και φόρου εισοδήματος ( από 1-1-2010)


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v