Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περαίωση: Ειδοποιήσεις για τη δόση Δεκεμβρίου

Η ΓΓΠΣ προχώρησε στην έκδοση ειδοποιήσεων για την πληρωμή της δόσης Δεκεμβρίου ή την ολική εξόφληση με έκπτωση 10% σε όσες επιχειρήσεις αποδέχτηκαν τον Νοέμβριο το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης του Ν. 3888/2010.

Περαίωση: Ειδοποιήσεις για τη δόση Δεκεμβρίου
Περιθώριο έως τις 31 Δεκεμβρίου έχουν όσοι φορολογούμενοι αποδέχθηκαν την περαίωση εντός του Νοεμβρίου, προκειμένου να πληρώσουν την πρώτη δόση στις τράπεζες, προσκομίζοντας το σχετικό ειδοποιητήριο.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) προχώρησε στην έκδοση και αποστολή ταχυδρομικά ειδοποιήσεων για την πληρωμή της δόσης μηνός Δεκεμβρίου ή την ολική εξόφληση με έκπτωση 10% (επί του υπολοίπου που απομένει στην οφειλή μετά την αφαίρεση της προκαταβολής), σε όσες επιχειρήσεις αποδέχτηκαν τον μήνα Νοέμβριο το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης του Ν. 3888/2010 καταβάλλοντας το 20% του συνολικά οφειλόμενου ποσού στις τράπεζες. Όσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet μπορούν να βλέπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και να τυπώνουν το ειδοποιητήριο πληρωμής της δόσης του Δεκεμβρίου, που τους απεστάλη ταχυδρομικά.

Η ΓΓΠΣ δεν προχώρησε στην έκδοση και αποστολή ταχυδρομικά ειδοποιητηρίου πληρωμής της επόμενης δόσης για τις εξής επιχειρήσεις:

α) Οι οποίες τον μήνα Νοέμβριο αποδέχτηκαν το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης του Ν. 3888/2010 καταβάλλοντας ποσά στις τράπεζες παραπάνω από μία φορά.

β) Όπου το υπόλοιπο της οφειλής περαίωσης του Ν. 3888/2010 είναι κάτω των δεκαπέντε ευρώ (15 ευρώ).

Οι εν λόγω επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται μετά τις 20/12/2010 στις αρμόδιες για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ, ώστε να πληροφορηθούν την ακριβή εικόνα του υπολοίπου της οφειλής περαίωσης του Ν. 3888/2010 που έχουν ή για τυχόν ποσά που πρέπει να τους επιστραφούν λόγω των πολλαπλών καταβολών στις τράπεζες τον μήνα Νοέμβριο.

Η προθεσμία καταβολής στις τράπεζες της δόσης μηνός Δεκεμβρίου ή της εξόφλησης με έκπτωση 10% των οφειλών περαίωσης του Ν. 3888/2010 είναι μέχρι και τις 31/12/2010. Η καταβολή αυτή γίνεται με την προσκόμιση της ειδοποίησης πληρωμής (δόσης ή ολικής εξόφλησης) και όχι του αρχικού εκκαθαριστικού που εκδόθηκε από τη ΓΓΠΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v