Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεν: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ευρωπαϊκό δάνειο

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο από πλευρά Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο Όλι Ρεν στη συνέντευξη τύπου, αφήνοντας έξω το ΔΝΤ. Θετικός για το νομοσχέδιο στα εργασιακά.

Ρεν: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ευρωπαϊκό δάνειο
Ενα ενδιαφέρον λογοπαίγνιο με κεντρικό θέμα την πιθανότητα η Ελλάδα να λάβει νέο δάνειο, εξελίχθηκε στην συνέντευξη τύπου του επιτρόπου Ολι Ρεν.

Αρχικά ο Φιλανδός δήλωσε ότι "η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο" και ότι η Κομισιόν υποστηρίζει ότι την παράταση της αποπληρωμής που βρίσκεται αυτή την στιγμή υπο συζήτηση στο Eurogroup.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του euro2day, και στο πώς θα αντιδράσει η Κομισιόν εαν η Ελλάδα συνάψει δiμερές δάνειο με το ΔΝΤ το 2014, αφού το χρέος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, ο επίτροπος είπε : "πρέπει να διευκρινίσω την προηγούμενη απάντηση μου, όταν λέω ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο εννοώ απο πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Ο επίτροπος, επέμεινε στην γραμμή ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές.

Οσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Ρεν άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι η μείωση των μισθών είναι κάτι που υποστηρίζει η Κομισιόν.

"Οι αλλαγές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και υποστηρίζουμε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά" είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v