Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Αυστηρά μέτρα για την προστασία του Ασωπού

Μέτρα για την προστασία του Ασωπού, ακόμα και την διακοπή λειτουργίας των βιομηχανικών μονάδων που τον ρυπαίνουν καλείται να λάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΣτΕ: Αυστηρά μέτρα για την προστασία του Ασωπού
Μέτρα για την προστασία του Ασωπού, ακόμα και την διακοπή λειτουργίας των βιομηχανικών μονάδων που τον ρυπαίνουν ( σ.σ. μεταξύ αυτών είναι και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) καλείται να λάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ε' τμήματος του ΣτΕ η αρμόδια σύμφωνα με τον νόμο «Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας οφείλει να ερευνήσει ενδελεχώς τις συνθήκες λειτουργίας των οκτώ βιομηχανικών μονάδων και αναλόγως του πορίσματος να επιβάλει τις νόμιμες κυρώσεις προσωρινής ή οριστικής, μερικής ή ολικής διακοπής λειτουργίας τους».

Κατόπιν αυτών οι οκτώ συνολικά υποθέσεις οι οποίες απασχόλησαν το Στε θα παραπεμφθούν στην Νομαρχία προκειμένου να λάβει "τεκμηριωμένα μέτρα" για την προστασία του Ασωπού και την αποφυγή περαιτέρω ρύπανσής του.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει περιβαλλοντικές οργανώσεις και ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας να ανακαλέσει τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας βιομηχανιών αλλα και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v