Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ:€701,625 εκ. έδωσε μέχρι τώρα η περαίωση

Περάστε από την εφορία σας έως τις 13 Δεκεμβρίου και ζητήστε την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος περαίωσης λέει τώρα το υπουργείο Οικονομικών σε όσους φορολογούμενους δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο.

ΥΠΟΙΚ:€701,625 εκ. έδωσε μέχρι τώρα η περαίωση
Περάστε από την εφορία σας έως τις 13 Δεκεμβρίου και ζητήστε την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος περαίωσης λέει τώρα το υπουργείο Οικονομικών σε όσους φορολογούμενους δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είτε από την εφορία τους.
 
Η αίτηση έκδοσης εκκαθαριστικού ισοδυναμεί με την αποδοχή της περαίωσης, επομένως οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Δεκεμβρίου για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Στο εκκαθαριστικό που θα εκδοθεί όμως, θα υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την καταβολή της προκαταβολής 20% και την πληρωμή της πρώτης δόσης. Την ίδια ώρα με εγκύκλιο που έστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, ζητεί από τις εφορίες να δώσουν προτεραιότητα στην έκδοση εκκαθαριστικών περαίωσης για όσους έχουν λάβει ειδοποιητήρια με λάθη.

Το υπουργείο Οικονομικών που έχει βάλει μέσω της περαίωσης στα ταμεία του δημοσίου έως χθες 701,625 εκατ. ευρώ, υπενθυμίζει παράλληλα τις καταληκτικές ημερομηνίες που έχουν ως εξής: 

* 28 Δεκεμβρίου – υπαγωγή στη ρύθμιση για εκκαθαριστικά που εκδόθηκαν από τη ΓΓΠΣ 

* 13 Δεκεμβρίου- εκκαθαριστικά σημειώματα που εκδίδονται από τις εφορίες – χρόνος αποδοχής 15 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης 

* 13 Δεκεμβρίου, αίτηση για την έκδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων από τις εφορίες 

* 28 Δεκεμβρίου- εκκαθαριστικά σημειώματα που εκδόθηκα ν από τη ΓΓΠΣ και στη συνέχεια διορθώνονται από τις εφορίες 

* 28 Δεκεμβρίου- εκκαθαριστικά σημειώματα που εκδόθηκαν από τις εφορίες και στη συνέχεια διορθώνονται από τις εφορίες 

* 17 Δεκεμβρίου- αίτηση για την επίλυση διαφορών που εκκρεμούν στα δικαστήρια και για την υποβολή ειδικού σημειώματος της λήψης ή έκδοσης μη νόμιμων φορολογικών στοιχείων. Χρόνος επίλυσης της διαφοράς 10 ημέρες . Ειδικά για αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι 29.11.2010 η επίλυση της διαφοράς πραγματοποιείται το αργότερο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v