Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Επεται νέα βελτίωση στο ισοζύγιο πληρωμών

Συνέχιση της πορείας βελτίωσης του ισοζυγίου πληρωμών εκτιμά η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων (25/8/2004), κάτι που αναμένει να προκύψει λόγω της ευνοϊκής επίδρασης από την Ολυμπιάδα και της βελτίωσης των ελληνικών εξαγωγών.

Alpha: Επεται νέα βελτίωση στο ισοζύγιο πληρωμών
Την πορεία βελτίωσης του ισοζυγίου πληρωµών στο α’ εξάμηνο του 2004, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο εβδομαδιαίο report οικονομικών εξελίξεων που επεξεργάστηκε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.

Από τα ανωτέρω στοιχεία, επισημαίνει στο report της με ημερομηνία 25 Αυγούστου, η Alpha Bank, προκύπτει πως η βελτίωση αυτή αναµένεται να συνεχιστεί και στα επόµενα χρόνια, στηριζόµενη στην ευνοϊκή επίδραση από την Ολυµπιάδα στην πλευρά της ζήτησης και στην αξιοσηµείωτη βελτίωση των συνθηκών προσφοράς εξαγωγών από την Ελλάδα.

Ευνοϊκή επίδραση αναµένεται να έχει επίσης η εκτιµώµενη ανάκαµψη των Ευρωπαϊκών οικονοµιών.

Όπως τονίζει η Alpha Bank, οι παράγοντες αυτοί µπορεί να συµβάλλουν στην περαιτέρω σηµαντική αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών από την Ελλάδα και στην υποκατάσταση εισαγωγών.

Προϋπόθεση για τις εξελίξεις αυτές αποτελεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εγχωρίως παραγοµένων προϊόντων µε βάση το σχετικό κόστος παραγωγής τους και ιδιαίτερα το κόστος

εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v