Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πάτωσε” η ”Ολυμπιακή Φιλοξενία”

Λίγο απέχει από το να χαρακτηριστούν τραγικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος ενοικίασης κατοικιών σε ολυμπιακές περιοχές, καθώς η αρμόδια κοινοπραξία μολονότι κατόρθωσε κι εξασφάλισε 6.000 σπίτια για τις ανάγκες της φιλοξενίας των ξένων επισκεπτών, τελικώς κατόρθωσε να ενοικιάσει μόλις 700.

”Πάτωσε” η ”Ολυμπιακή Φιλοξενία”
του Γ. Μαντέλα

Λίγο απέχει από το να χαρακτηριστούν τραγικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος ενοικίασης κατοικιών σε ολυμπιακές περιοχές για τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η αρμόδια κοινοπραξία ”Φιλοξενία 2004” (στην οποία συμμετείχαν και οι τράπεζες Alpha Bank και EFG Eurobank Ergasias), μολονότι κατόρθωσε κι εξασφάλισε 6.000 σπίτια για τις ανάγκες της φιλοξενίας των ξένων επισκεπτών, τελικώς κατόρθωσε να ενοικιάσει μόλις 700.

Όπως επισημαίνεται από την πλευρά της κοινοπραξίας, η συμβατική υποχρέωσή της απέναντι στην οργανωτική επιτροπή των Αγώνων ήταν να της διαθέσει 3.000 σπίτια, γεγονός που –όπως υποστηρίζεται- είχε υπολογισθεί ότι θα της εξασφαλίσει ένα κέρδος της τάξης του 10%.

Εννοείται ότι μετά την τωρινή εξέλιξη λόγος για κέρδος δεν μπορεί να γίνεται.

Βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων που υπάρχουν δεν αποκλείεται τώρα η κοινοπραξία να κληθεί από την οργανωτική επιτροπή για να καλύψει το οικονομικό κενό. Στελέχη της υποστηρίζουν ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι αδιανόητο και εκφράζουν την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια ”χρυσή τομή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v