Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους 772 οι μεγαλοοφειλέτες από ακριβές περιοχές

Στους 772 ανέρχονται οι οφειλέτες- ιδιοκτήτες ακινήτων σε ακριβές περιοχές, όπως η Φιλοθέη, η Εκάλη και η Βούλα, σύμφωνα με τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Στους 772 οι μεγαλοοφειλέτες από ακριβές περιοχές
Μπερδέματα με την εφορία έχουν 772 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων σε Φιλοδθέη, Παλαιό Ψυχικό, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Βούλα, Βουλιαγμένη, Πανόραμα και Καλαμαριά αλλά 235 φαρμακοποιοί με ληξιπρόθεσμες οφειλές 15,735 εκατ. ευρώ, καθώς απειλούνται με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων αν δεν ξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σε νέες διασταυρώσεις στοιχείων για φορολογούμενους που έχουν από τη μία μεγάλη ακίνητη περιουσία (σε επιλεγμένες ακριβές περιοχές κατοικίας με τιμή ζώνης άνω των 2.500 ευρώ) και από την άλλη ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 1.000 ευρώ.

Από τις διασταυρώσεις προέκυψαν:

- 304 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στην Φιλοθέη και στο Παλαιό Ψυχικό, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,5 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 454,1 εκ.

- 148 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στην Εκάλη και στην Νέα Ερυθραία, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,6 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 222,7 εκ.

- 245 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στην Βούλα και την Βουλιαγμένη, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,4 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 350 εκ.

- 75 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στο Πανόραμα και στην Καλαμαριά, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 1 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 135 εκ.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν οφειλές πάνω από 10.000 ευρώ θα λάβουν εντός των ημερών ραβασάκι από τη ΓΓΠΣ με το οποίο θα καλούνται να ξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι την 15 Δεκεμβρίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανόμενου και πλειστηριασμού.

Στο στόχαστρο των διασταυρώσεων μπαίνουν όμως και επαγγελματικές ομάδες με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μετά τη διασταύρωση των οφειλών των προμηθευτών των νοσοκομείων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποίησε διασταύρωση από την βάση δεδομένων των φαρμακείων που τηρεί, με το αρχείο οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Από την διασταύρωση εντοπίστηκαν 235 οφειλέτες με βεβαιωμένες οφειλές, συνολικού ποσού 5,9 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 4,1 εκ. ληξιπρόθεσμες (βρέθηκε μόνο ένας οφειλέτης με οφειλές 2,1 εκ. σε αναστολή για μέρος της οφειλής του).

Στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν αποσταλεί, επιστολές-προσκλήσεις για εξόφληση των οφειλών τους μέχρι την 18 Νοεμβρίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, 122 είχαν εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, καταβάλλοντας 400 εκατ. ευρώ και 50 προχώρησαν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους καταβάλλοντας για την πρώτη δόση 100 εκατ. ευρώ ( από σύνολο ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ).

Για τους υπόλοιπους 63 φαρμακοποιούς που γύρισαν την πλάτη στην εφορία δρομολογούνται κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v