Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ.Σιούφας: Καθυστερήσεις σε απελευθέρωση ενέργειας

Τη σημαντική καθυστέρηση της Ελλάδας στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τις κινήσεις της κυβέρνησης για την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας κατά τη σημερινή του ομιλία στο Athens Business Club.

Δ.Σιούφας: Καθυστερήσεις σε απελευθέρωση ενέργειας
Τη σημαντική καθυστέρηση της Ελλάδας στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τις κινήσεις της κυβέρνησης για την άμεση απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας κατά τη σημερινή του ομιλία στο Athens Business Club.

Ο κ. Σιούφας είπε πως ο τομέας της ενέργειας είναι ένας ακόμη κλάδος όπου μένει πολλή δουλειά να γίνει. Όπως πρόσθεσε, κυβερνητικοί στόχοι είναι μεταξύ άλλων να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και αυτάρκεια της Χώρας, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας, να γίνει η χώρα ισχυρός ενεργειακός δίαυλος στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Σιούφας είπε πως η κυβέρνηση ”στηρίζει τη ΔΕΗ, ώστε να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα τις νέες προκλήσεις. Τη ΔΕΗ που αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη της Χώρας. Με τα έργα που μόλις ολοκληρώθηκαν, υπάρχει σήμερα ασφαλής και επαρκής ηλεκτροδότηση της Χώρας για όλο το 2004”.

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση των ενεργειακών αγορών, ο κ. Σιούφας τόνισε πως άξονες στην πορεία αυτή θα είναι η διαμόρφωση ισχυρού θεσμικού πλαισίου για την αποφυγή στρεβλώσεων του ανταγωνισμού, η προώθηση της επιχειρηματικότητας σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, καθώς και η περιβαλλοντική προστασία για την εξασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v