Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση τελωνειακών εσόδων 33% τον Νοέμβριο

Απίθανες ιστορίες δασμοφορολογικής… τρέλας κρύβονται πίσω από την εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων των τελωνείων κατά 33% τον Νοέμβριο.

Αύξηση τελωνειακών εσόδων 33% τον Νοέμβριο
Απίθανες ιστορίες δασμοφορολογικής… τρέλας κρύβονται πίσω από την εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων των τελωνείων κατά 33% τον Νοέμβριο.

Το ένα κοντέινερ περιείχε, θεωρητικά, αμαξάκια για μεταφορά παιδιών, το δεύτερο πλαστικά δοχεία, το τρίτο χαρτοπετσέτες, το τέταρτο ρούχα και το πέμπτο είδη οικιακής χρήσης. Τελικά, και τα πέντε δεν είχαν τίποτα περισσότερο από λαθραία τσιγάρα, τα οποία εντοπίστηκαν από το Β΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης με τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς να προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Πέντε εμπορευματοκιβώτια, που έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θεωρήθηκαν ύποπτα το τελευταίο διάστημα και ερευνήθηκαν από το Τμήμα Πληροφοριών Παραποιημένων και Δίωξης του Β΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

Τα δύο πρώτα ήρθαν από την Κίνα και θεωρητικά το πρώτο περιείχε αμαξάκια για τη μεταφορά παιδιών και το δεύτερο πλαστικά δοχεία. Τελικά, περιείχαν 9,5 και 9,2 εκατ. λαθραία τσιγάρα αντίστοιχα. Η ίδια υπηρεσία εντόπισε άλλα δύο εμπορευματοκιβώτια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με χαρτοπετσέτες και ρούχα, τα οποία είχαν τελικά 13 εκατ. λαθραία τσιγάρα.

Ένα ακόμα εμπορευματοκιβώτιο από τη Μαλαισία είχε αντί για είδη οικιακής χρήσης 9,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα.

Στις επιτυχίες των τελωνειακών αρχών το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνονται ο εντοπισμός 8,3 κιλών ηρωίνης από το Τελωνείο Κήπων σε φορτηγό με τουρκικές πινακίδες αλλά και η δέσμευση 3.336 μπουκαλιών αλκοολούχων ποτών με ταινίες φορολόγησης Βουλγαρίας, οι οποίες δεν ήταν τίποτε άλλο από "μπόμπες", με τη διαφυγή φόρων να φτάνει τα 600.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, όλα μπορούν να συμβούν, όπως μαρτυρά περιστατικό με "ράμπο" του ΣΔΟΕ λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Στις 29 Νοεμβρίου, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο σε επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας πολύτιμων μετάλλων στον Ασπρόπυργο, όταν φορείς της επιχείρησης επιστράτευσαν πυροβόλο όπλο για να τους εμποδίσουν.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν τελικά περίπου 24,647 κιλά χρυσό και 390,4 κιλά άργυρο, τα οποία θα παραδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ με τη συνδρομή της αστυνομίας προχώρησαν συλλήψεις και αυτόφωρο. Στην επιχείρηση θα μπει λουκέτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v