Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός στο ΥΠΟΙΚ για το μνημόνιο

Παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου μέρα με τη μέρα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή απόκλιση έναντι της άμεσης προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών.

Συναγερμός στο ΥΠΟΙΚ για το μνημόνιο
Παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου μέρα με τη μέρα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή απόκλιση έναντι της άμεσης προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών όπως έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας.

Η κατά γράμμα τήρηση του μνημονίου κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την αποδέσμευση της δόσης του Μαρτίου – ύψους 15 δισ. ευρώ- καθώς η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι δεν χωρούν καθυστερήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης είχε σήμερα σύσκεψη με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων που εμπλέκονται στην εφαρμογή του μνημονίου σε μια προσπάθεια καλύτερου συντονισμού και περιορισμού των τυχόν αστοχιών σε προθεσμίες και δράσεις.

Το απόγευμα άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών θα έχει διαδοχικές συσκέψεις με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – κατά ομάδες- προκειμένου να τους ενημερώσει τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για την εφαρμογή του μνημονίου και την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δις ευρώ.

Όσον αφορά στο υπό κατάθεση – από το Σεπτέμβριο- φορολογικό νομοσχέδιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβάλλεται για μία ακόμα εβδομάδα η παρουσίαση των βασικών του προβλέψεων η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα.

Οι ανακοινώσεις μεταφέρονται για την ερχόμενη (αν όχι την παραπάνω) εβδομάδα με ανάλογες καθυστερήσεις και στην κατάθεσή του.

Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου αφού μεταξύ άλλων προβλέπει και τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v