Γ.Περιστέρης: Επιτάχυνση για ΑΠΕ

Επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε να προωθηθούν οι επενδύσεις στις ΑΠΕ, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζουν τα 25 δισ. ζήτησε από το βήμα του συνεδρίου του ΙΕΝΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Περιστέρης.

Γ.Περιστέρης: Επιτάχυνση για ΑΠΕ
Επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε να προωθηθούν οι επενδύσεις στις ΑΠΕ, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΕΣΗΑΠΕ αγγίζουν τα 25 δισ.ευρώ όσον αφορά την ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ, ζήτησε από το βήμα του συνεδρίου του ΙΕΝΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Περιστέρης.

Τόνισε ότι παρά το γεγονός του ότι το θέμα των ΑΠΕ έχει ανέβει ψηλά στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής και έχει τεθεί ο φιλόδοξος στόχος του 20-20-20, εν τούτοις, σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «πως μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι όταν μία επένδυση σε ΑΠΕ χρειάζεται 7 χρόνια για να προωθηθεί, ενώ μία περιβαλλοντικά εχθρική επένδυση στον Αστακό, μόλις 4 μήνες;»

Υπογράμμισε επίσης ότι εκτός από την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και στους εγχώριους δυνητικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με τον κ.Περιστέρη αλλά και σχετική μελέτη του ΕΣΗΑΠΕ, η Ελλάδα εκμεταλλευόμενη τους φυσικούς πόρους (ήλιο, αέρα κ.α.) θα μπορούσε να εξελιχθεί μεσοπρόθεσμα σε εξαγωγέα ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, μειώνοντας αφενός την εξάρτηση της από κοστοβόρες πηγές ενέργειας και αφετέρου κερδίζοντας έσοδα από την εν λόγω δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v