Έως αρχές Δεκεμβρίου στη Βουλή Βεύη και Πρίνος

Έως τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστούν στη Βουλή τόσο οι short lists των επικρατέστερων για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης όσο και το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής του ΥΠΕΚΑ για Πρίνο.

Έως αρχές Δεκεμβρίου στη Βουλή Βεύη και Πρίνος
Έως τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστούν στη Βουλή τόσο οι short lists των επικρατέστερων για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης όσο και το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συσταθεί από το ΥΠΕΚΑ για την αξιοποίηση των αποθηκευτικών υποδομών του Πρίνου, σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη.

Ειδικότερα, στο περιθώριο του Συνεδρίου του ΙΕΝΕ, ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι το τέλος του 2010 θα έχει παρουσιαστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η υπόθεσης της Βεύης, ενώ αντίστοιχα το πόρισμα για τον Πρίνο (για το οποίο υπάρχει πρόταση ιδιωτικής επένδυσης ύψους 400 εκατ. ευρώ από την Ενεργειακή Αιγαίου) θα παρουσιαστεί στην Ολομέλεια προκειμένου να τοποθετηθούν και τα κόμματα καθώς η υπόθεση αξιοποίησης της συγκεκριμένης αποθήκης εντάσσεται στους κανόνες των αποκρατικοποιήσεων.

Επίσης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν οριστικοποιηθεί οι διαπραγματεύσεις του ΤΕΜΠΜΕ με τις τέσσερις τράπεζες έτσι ώστε να προωθηθεί η προκήρυξη του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό το τελικό επιτόκιο δανεισμού διαμορφώνεται στο 4,93% και επιπλέον μετά από διαπραγμάτευση δεν θα απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις για τους δανειζόμενους.

* Η ομιλία του Γ. Μανιάτη στο Συνέδριο του ΙΕΝΕ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v