Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 439 εκατ. τα έσοδα από την περαίωση

Το 82% των φορολογουμένων που έλαβε σημείωμα περαίωσης γύρισε την πλάτη στο ΥΠΟΙΚ, αλλά ένας στους πέντε έσπευσε να κλείσει τις εκκρεμότητες καταβάλλοντας στο Δημόσιο το ποσό των 439 εκατ. ευρώ.

Στα 439 εκατ. τα έσοδα από την περαίωση
Το 82% των φορολογουμένων που έλαβε σημείωμα περαίωσης από τη ΓΓΠΣ γύρισε την πλάτη στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά περίπου ένας στους πέντε έσπευσε εντός της αρχικής προθεσμίας να κλείσει τις εκκρεμότητες του παρελθόντος καταβάλλοντας στο Δημόσιο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 439 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, μέχρι χθες Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, εισπράχθηκαν 439 εκατ. ευρώ από 263 χιλ. συναλλαγές, ενώ μόνο τη χθεσινή ημέρα εισπράχθηκαν 155 εκατ. ευρώ από 89 χιλ. συναλλαγές. Το 97% των συναλλαγών πραγματοποιήθηκε με απευθείας πληρωμή μέσω τράπεζας, χωρίς να χρειαστεί ο φορολογούμενος να προσέλθει στη ΔΟΥ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχει περαιώσει τις υποθέσεις του το 18% του συνόλου του 1,4 εκατ. σημειωμάτων που έχει σταλεί.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση μέχρι και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v