Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περνούν από "κόσκινο" οι ΔΕΚΟ

Από κόσκινο προτίθεται να περάσει το υπουργείο Οικονομικών κάθε οικονομικό στοιχείο των ΔΕΚΟ προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Περνούν από κόσκινο οι ΔΕΚΟ
Από κόσκινο προτίθεται να περάσει το υπουργείο Οικονομικών κάθε οικονομικό στοιχείο των ΔΕΚΟ προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο ανέθεσε στην εταιρία Grant Thorton Ορκωτοί Λογιστές, έναντι αμοιβής 20.910 ευρώ, το έργο "Συγκέντρωση, κωδικοποίηση και ανάλυση χρηματοοικονομικών στοιχείων επιλεγμένων ΔΕΚΟ" για τις ανάγκες της Ειδ. Γραμ. Δημόσιων Επιχ/σεων και Οργανισμών (ΕΓΔΕΚΟ).

Αντικείμενο του έργου είναι:

• Η συγκέντρωση και κωδικοποίηση οικονομικών στοιχείων και πληροφοριών από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις επιλεγμένων ΔΕΚΟ και το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ) για την τριετία 2007 - 2009.

• Η δημιουργία ενιαίας βάσης οικονομικών στοιχείων και πληροφοριών επιλεγμένων ΔΕΚΟ για την τριετία 2007 - 2009.

• Η επεξεργασία και η ανάλυση οικονομικών στοιχείων ανά ΔΕΚΟ και συγκεντρωτικά.

• Η επεξεργασία και η ανάλυση των οικονομικών δεδομένων θα αφορά σε αναλύσεις της οικονομικής κατάστασης ανά έτος κάθε επιλεγμένης ΔΕΚΟ, σε προσδιορισμό των μεταβολών και τάσεων των οικονομικών πληροφοριών μέσα στην τριετία και σε κατάρτιση δεικτών αποδοτικότητας.

Επιπλέον, ζητείται να πραγματοποιηθούν συγκρίσεις με δεδομένα κλάδου, υπολογισμοί μέσων όρων οικονομικών πληροφοριών και συγκρίσεις ανά ΔΕΚΟ και συγκεντρωτικά για το σύνολο επιλεγμένων επιχειρήσεων.

Τέλος, ζητείται ανάλυση και εντοπισμός διαφορών μεταξύ των οικονομικών στοιχείων του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (απεικόνιση με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) και των οικονομικών καταστάσεων με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, με προβολή των αποτελεσμάτων, χρησιμοποιώντας συγκριτικούς πίνακες και διαγραμματική απεικόνιση.

Το έργο θα πρέπει να παραδοθεί μέσα σε έναν μήνα από την ανάθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v