Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Χάγη οι εισαγγελείς για μίζες στα υποβρύχια

Στην Χαγη, έδρα της Eurojustice, αναμένεται να μεταβούν την Τρίτη οι δύο ελληνες εισαγγελείς που ερευνούν καταγγελίες για μίζες αναφορικά με τα υποβρύχια 214 που είχαν παραγγελθεί το 2000 για τις ανάγκες του ΠΝ.

Στη Χάγη οι εισαγγελείς για μίζες στα υποβρύχια
Στην Χαγη, έδρα της Eurojustice, αναμένεται να μεταβούν την Τρίτη οι δύο ελληνες εισαγγελείς που ερευνούν καταγγελίες για μίζες αναφορικά με τα υποβρύχια 214 που είχαν παραγγελθεί το 2000 για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Την κατασκευή των υποβρυχίων είχαν αναλάβει τα Ελληνικά Ναυπηγεία και οι γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal, ωστόσο μέχρι σήμερα τα υποβρύχια δεν έχουν παραδοθεί.

Οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να συναντηθούν με γερμανούς συναδέλφους τους οι οποίοι διεξάγουν αντίστοιχη έρευνα στην Γερμανία, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία.

Η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται από τον περασμένο Μαρτιο από το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο καθώς προσεχώς αναμένεται να ξεκινήσει η κλήτευση υπόπτων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί και το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v