Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθειρξη 10 ετών στον Ι. Γιοσάκη

Στην καταδίκη 6 εκ των 17 συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση του παραδικαστικού  κατέληξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που έκρινε ένοχο τον Αρχιμαδρίτη Ι. Γιοσάκη τον οποίο καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών.

Κάθειρξη 10 ετών στον Ι. Γιοσάκη
Στην καταδίκη εξι εκ των 17 συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος κατέληξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον Αρχιμαδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη τον οποίο καταδίκασε σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών.

Ο Ι. Γιοσάκης είναι ο μοναδικός από τους έξι κατηγορουμένους που θα οδηγηθεί στην φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών τον δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη, σε ποινή φυλάκισης 80 μηνών εξαγοράσιμη (σ.σ. για πλημμεληματικές πράξεις) την καταζητούμενη πρώην πρόεδρο πρωτοδικών Αντωνία Ηλία, σε 58 μήνες την πρωην πρωτοδίκη Παναγιώτα Τσέβη και σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών την πρώην δικαστή Αννα Κοροβέση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα στους καταδικασθέντες Εμμανουηλίδη, Τσέβη και Κοροβέση τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ στον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Τελος, το δικαστήριο έκρινε αθώους σε κάποιες περιπτώσεις ομόφωνα και σε άλλες κατά πλειοψηφία τη δικαστική υπάλληλο Αθηνά Καλαμαρά, τον δικαστικό επιμελητή Αναστάσιο Καρατζά, τους δικηγόρους Μαρία Βραχά, Σταυρούλα Ψείρα, Ιωάννα Κοσιβάκη και Μαρία Σφέτζου, τον πρώην δικαστή Αναστάσιο Σάββα και το μέντιουμ Ευαγγελία Μορφέτα.

Αθωώθηκαν και ο πρώην προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γεράσιμος Διονυσάτος, και ο πρώην εισαγγελέας, Νίκος Αθανασόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Νικολακόπουλος για τον οποίο το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη (σε ορισμένες περιπτώσεις) λόγω παραγραφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v