Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουσόπουλος-ΥΠΟΙΚ για δηλώσεις Βουρλούμη

Παρεμβάσεις στο θέμα που δημιούργησαν οι δηλώσεις Π. Βουρλούμη αναφορικά με την κατάσταση στον ΟΤΕ, πραγματοποίησαν σήμερα κυβερνητικά στελέχη. Δηλώσεις από Θ. Ρουσόπουλο και ανώτατους κύκλους του υπουργείου Οικονομίας.

Ρουσόπουλος-ΥΠΟΙΚ για δηλώσεις Βουρλούμη
Παρεμβάσεις στο θέμα που δημιούργησαν οι δηλώσεις Π. Βουρλούμη αναφορικά με την κατάσταση στον ΟΤΕ, πραγματοποίησαν σήμερα κυβερνητικά στελέχη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε ακραία και διασταλτική την ερμηνεία των δηλώσεων Βουρλούμη, ενώ απάντησε μονολεκτικά ”Οχι” σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν σκέψεις αντικατάστασης του κ. Βουρλούμη.

Από την πλευρά τους, ανώτατοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας κρατούν διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις Π. Βουρλούμη, και διαψεύδουν δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Αλογοσκούφη να βρίσκεται σε κόντρα με τον υπουργό Μεταφορών, κ. Μ. Λιάπη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε ότι είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και για τη βελτίωση λειτουργίας του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

”Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην καθημερινή λειτουργία του ΟΤΕ, ο οποίος όπως γνωρίζετε είναι εισηγμένη επιχείρηση στο Χρηματιστήριο, αλλά ενδιαφέρεται, ως μέτοχος, για τη λειτουργία του και φυσικά να γίνει καλύτερος ο Οργανισμός. Ουδέποτε -και το επαναλαμβάνω- τέθηκε θέμα απολύσεων. Είναι μια ακραία, διασταλτική ερμηνεία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

Εξάλλου, κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας διευκρίνιζαν ότι ”ο υπουργός Οικονομίας δεν γνώριζε εκ των προτέρων τις δηλώσεις Βουρλούμη, οι οποίες όμως ερμηνεύθηκαν θετικά από την αγορά”.

Οι ίδιοι προσέθεταν με νόημα όμως ότι ”για τις μεγάλες αλλαγές που περιέγραψε ο πρόεδρος του ΟΤΕ, οι αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν μονομερώς από τη Διοίκηση και τον πρώτο λόγο έχει η κυβέρνηση”.

Διαβεβαίωναν δε, κατηγορηματικά ότι η συνεργασία Αλογοσκούφη – Λιάπη είναι ”εξαιρετική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v