Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπακωνσταντίνου: Ουδέν σχόλιο για Αυστρία

Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για την τοποθέτηση της Αυστρίας ως προς την μη εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παπακωνσταντίνου: Ουδέν σχόλιο για Αυστρία
Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για την τοποθέτηση της Αυστρίας ως προς την μη εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός οικονομικών αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις για το θέμα που άνοιξε ο ομόλογός του Ζοζέφ Προέλ που φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει πιάσει τους στόχους που ορίζει η δανειακή σύμβαση και η Βιέννη δεν προτίθεται να εγκρίνει την τρίτη δόση του δανείου που αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μειώσει το έλλειμμα, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει την μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ελλείμματος στην ευρωζώνη.

Οι δηλώσεις του κ. Προέλ, προκάλεσαν αναστάτωση ανάμεσα στους υπουργούς οικονομικών, αλλά και στις αγορές, με το ελληνικό 10ετές ομόλογο να ανεβαίνει στις 930 μονάδες βάσης από 900 που ήταν νωρίτερα. Η Κομισιόν επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, με τον εκπρόσωπο τύπου του Ολι Ρεν να δηλώνει ότι ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος της τρόικας ο οποίος θα κατατεθεί προς συζήτηση στο συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

«Μέχρι τότε οποιαδήποτε αξιολόγηση είναι πρώιμη» δήλωσε ο Αμαντέο Αλταφάζ,

Πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ωστόσο ότι η Αυστριακή πλευρά θα επιδιώξει λεπτομερή αναφορά για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία τόσο απόψε στο eurogroup όσο και αύριο στο ecofin. Aφήνουν δε έμμεσες αιχμές για την ποιότητα των ελληνικών στοιχείων, παρά το γεγονός ότι η γιούροστατ ήρε τους αστερίσκους.

Λάδι στην φωτιά έριξε και ο γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσεις τις χθεσινές αιχμές του Γιώργου Παπανδρέου προς την πολιτική που ακολουθεί το Βερολίνο, είπε «Η Ελλάδα έχει εισπράξει την αλληλεγγύη της ΕΕ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η αλληλεγγύη είναι μονόδρομος»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v