Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι σκέψεις της κυβέρνησης για ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ

Το ενδεχόμενο να υπάρξει έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στον ΟΤΕ άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Τι σκέφτεται η κυβέρνηση για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του οργανισμού, το management των ΕΛΠΕ και τις διαπραγματεύσεις με την Gaz Natural για τη ΔΕΠΑ.

Οι σκέψεις της κυβέρνησης για ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ
της Ελενας Λάσκαρη

Το ενδεχόμενο να υπάρξει έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στον ΟΤΕ άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι επί του παρόντος δεν είναι στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει σε περαιτέρω αποκρατικοποίηση του Οργανισμού, εννοώντας τη διάθεση του 3,05% που αποκτήθηκε πρόσφατα λόγω της λήξης του ανταλλάξιμου ομολογιακού.

Ο υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην πώληση του 8,2% των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, διευκρίνισε ότι βάσει της σύμβασης μέχρι το 2008 δεν αλλάζει το δικαίωμα του Δημοσίου να ορίζει τη διοίκηση, ενώ απαντώντας στην ερώτηση περί πιθανής εξαγοράς από τον όμιλο Λάτση τόνισε ότι η σχέση δημοσίου – Paneuropean δεν είναι σχέση αντιπαλότητας.

Σχετικά με τη ΔΕΠΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να υπάρξει αύξηση της επιρροής των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ, ”γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μονοπώλιο στην αγορά καυσίμων”.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την ισπανική Gaz Natural, δήλωσε ότι ”η αίσθηση που έχουμε είναι ότι μπορεί να προχωρήσει αυτή η συμφωνία. Εγιναν κάποιες αντιπροτάσεις από το Δημόσιο σε σχέση με το προσύμφωνο που είχε υπογραφεί και μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται η απάντηση των Ισπανών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v