Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 71% θεωρεί πιθανή την ελληνική χρεοκοπία

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο "υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος" στην ευρωζώνη, καθώς το 71% των επενδυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.

Το 71% θεωρεί πιθανή την ελληνική χρεοκοπία
Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο "υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος" στην ευρωζώνη, σύμφωνα τουλάχιστον με την παγκόσμια δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg σε επενδυτές.  

Το 71% των ερωτηθένων επενδυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Bloomberg απάντησε στη σχετική ερώτηση πως θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 8 Νοεμβρίου και σε αυτή συμμετείχαν 1.030 πελάτες του πρακτορείου Bloomberg που είναι επενδυτές, αναλυτές ή traders.

Επισημαίνεται ότι στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου το ποσοστό των ερωτηθέντων που "έβλεπε" κίνδυνο για ελληνική χρεοκοπία περιοριζόταν στο 67%.

Στη λίστα επικινδυνότητας ακολουθεί το Δουβλίνο. Το 51% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Bloomberg προβλέπει ιρλανδική χρεοκοπία, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, με το 38% των ερωτηθέντων επενδυτών να αναμένει πιθανή χρεοκοπία της οικονομίας της.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v