Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ΠΑΕ

Τραπεζικοί λογαριασμοί είκοσι προέδρων ΠΑΕ βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο της εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Πόπης Παπανδρέου, η οποία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ ερευνά καταγγελίες για «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Στο στόχαστρο τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ΠΑΕ
Τραπεζικοί λογαριασμοί είκοσι προέδρων ΠΑΕ βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο της εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Πόπης Παπανδρέου, η οποία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ ερευνά καταγγελίες για «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες από τους οποίους εμφανίζεται ζημιωμένος ο ΟΠΑΠ.

Η εισαγγελική έρευνα κινείται παράλληλα με έρευνα που διενεργείται από το ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι και με ποιον τρόπο στοιχημάτιζαν μέσω του ΟΠΑΠ αλλά και μέσω ιδιωτικών εταιριών στοιχημάτων στο Ίντερνετ και κέρδιζαν υπέρογκα ποσά.

Εκτός από τους προέδρους των ΠΑΕ, στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται προπονητές, ποδοσφαιριστές, αθλητίατροι αλλά και διαιτητές, καθώς και εκείνοι που είχαν την πληροφορία για το ποιος αγώνας είναι στημένος αλλά και για το προκαθορισμένο, όπως προκύπτει, αποτέλεσμά του. Οι «πληροφοριοδότες» αναζητούνται μεταξύ των μάνατζερ των ομάδων καθώς και στους συνδέσμους φιλάθλων των ομάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, ο κύριος όγκος των στοιχημάτων γινόταν μέσω του ΟΠΑΠ αλλά και μέσω ιδιωτικών εταιριών στο Ίντερνετ.

Τα ποσά στοιχηματισμού σε στημένους αγώνες είναι υπέρογκα. Ενδεικτικά, έχει βρεθεί παίκτης ο οποίος μέσω του ΟΠΑΠ στοιχημάτισε 6.000 ευρώ σε επτά διαφορετικές φάσεις της ίδια ημέρας, ενώ σε άλλη περίπτωση παίκτης έχει στοιχηματίσει 60.000 ευρώ σε έναν αγώνα.

Στο σκέλος της έρευνας που αφορά στα στοιχήματα μέσω Ίντερνετ ερευνάται και λίστα με 968 πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν υψηλότατα κέρδη.

Χαρακτηριστική περίπτωση σε αυτήν την κατηγορία είναι παίκτης ο οποίος στοιχημάτισε 1 εκατ. ευρώ σε ποδοσφαιρικό αγώνα και κέρδισε 10 εκατ. ευρώ!

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκε και κατέθεσε ήδη ένας αθλητικός δημοσιογράφος ο οποίος είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ σχετικό με τα στημένα παιχνίδια.

Τα αδικήματα που ερευνά η εισαγγελική λειτουργός αφορούν στην απάτη σε βάρος του Δημοσίου (κακούργημα) αλλά και σε βαθμό πλημμελήματος, στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, στη δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα.

Ήδη έχουν ζητηθεί από την ΕΠΟ αλλά και από τη Super League όλα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε ύποπτους αγώνες, ενώ προσεχώς αναμένεται να κληθεί προς κατάθεση το στέλεχος της UEFA κ. Πίτερ Λιμάχερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v