Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων

Αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων, που θα οδηγήσουν σε νέες αυξήσεις τιμών κατά 10 έως 20 λεπτά το πακέτο αλλά και σε αύξηση των περιθωρίων κέρδους των περιπτερούχων, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ: Αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων
Αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων, που θα οδηγήσουν σε νέες αυξήσεις τιμών κατά 10 - 20 λεπτά το πακέτο αλλά και σε αύξηση των περιθωρίων κέρδους των περιπτερούχων, τα οποία είχαν συρρικνωθεί δραματικά οδηγώντας ακόμα και σε "λουκέτα" στα περίπτερα, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εισαγωγέων, των καπνοβιομηχάνων και των περιπτερούχων, διεμήνυσε ότι "μέσα σε 20 ημέρες θα πρέπει να έχει ηρεμήσει η αγορά και να έχει δοθεί λύση".
 
Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα λάβει και μορφή νομοθετικής ρύθμισης, αφορά σε αύξηση του παγίου φόρου από το 10% στο 20% (για να μη χάσει έσοδα το Δημόσιο) και παράλληλα σε μείωση του ειδικού φόρου καπνού από το 67% στο 65% προς όφελος του περιθωρίου κέρδους των περιπτερούχων.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι οι καπνοβιομηχανίες, προκειμένου να μην υποστούν μείωση των κερδών τους, δεν πέρασαν στις τιμές τις αυξήσεις των ΕΦΚ που προηγήθηκαν, μειώνοντας έτσι το περιθώριο κέρδους των περιπτερούχων.

Τώρα καλούνται να αναλάβουν το μερίδιο του βάρους που τους αναλογεί, αλλιώς το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε προσδιορισμό σταθερού περιθωρίου κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v