Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για C4I

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 40 ατόμων που λόγω της θέσης τους εμπλέκονται στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του συστήματος C4I ζήτησαν οι εφέτες ανακριτές για τη Siemens.

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για C4I
Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 40 ατόμων που λόγω της θέσης τους εμπλέκονται στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του συστήματος C4I ζήτησαν οι εφέτες ανακριτές κ. Μαρία Νικολακέα, Γ. Φιοράκης και Ν. Πιπιλίγκας που ερευνούν την υπόθεση των « μαύρων ταμείων » της Siemens.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα αυτά είχαν το επίμαχο χρονικό διάστημα που υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος, επιτελικές θέσεις στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας.

Στο στόχαστρο των ανακριτών τίθεται εκ νέου το σκέλος της δικογραφίας που αφορά την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος « Patriot», ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η κλήτευση μαρτύρων.

Εντωμεταξύ τους ανακριτές επισκέφθηκε αυθορμήτως η γραμματέας του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, κ. Αικατερίνη Τσακάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσακάλου ενημέρωσε τους ανακριτές για την αιφνιδιαστική της απόλυση από το τμήμα Διαφάνειας της εταιρείας όπου υπηρετούσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v