Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Πρωτοδικείο η αγωγή της Ποσειδών Πετροκλάμπ

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αγωγή που έχει καταθέσει η εταιρεία "Ποσειδών Πετροκλάμπ» , συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Βίκτωρος Ρέστη σε βάρος του δημάρχου Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη.

Στο Πρωτοδικείο η αγωγή της Ποσειδών Πετροκλάμπ
Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αγωγή που έχει καταθέσει η εταιρεία "Ποσειδών Πετροκλάμπ», συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Βίκτωρος Ρέστη σε βάρος του δημάρχου Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη και επτά ακόμη δημοτικών συμβούλων από τους οποίους η εταιρεία διεκδικεί 8,8 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.

Αιτία της δικαστικής διαμάχης είναι η αφαίρεση από πολίτες του κιγκλιδώματος που έκλεινε την πρόσβαση στην ακτή του Αγίου Κοσμά.

Την σχετική απόφαση είχε λάβει τον Απρίλιο του 2007 το δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία , ενώ στην κατεδάφιση του κιγκλιδώματος είχαν συμμετάσχει ο δήμαρχος Ελληνικού αλλα και άλλοι δήμαρχοι.

Συμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος της ενάγουσας εταιρείας κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος οι δήμαρχοι και οι πολίτες που συμμετείχαν στην αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων ήταν ιδιώτες και η δράση τους είχε ως αποτέλεσμα « να λεηλατηθούν καταστήματα, να χάσει έσοδα η εταιρεία, να ματαιωθούν εκδηλώσεις και να μειωθεί ο τζίρος από την ενοικίαση ξαπλώστρων».

Στον αντίποδα κατέθεσε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με την « Ανοιχτή Πολη" κ. Ελένη Πορτάλιου η οποία υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας του δήμου να τερματίσει , όπως είπε, την αυθαιρεσία στην παραλιακή ζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v