Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ το ΠΔ για διευθυντικές θέσεις στο δημόσιο

Στο ΣτΕ κατατέθηκε προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι του δημοσίου, των ΟΤΑ που απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μπορούν πλέον να επιλέγονται ως διευθυντές.

Στο ΣτΕ το ΠΔ για διευθυντικές θέσεις στο δημόσιο
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι του δημοσίου, των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, των ΝΠΔΔ και των ανεξάρτητων Αρχών που απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μπορούν πλέον να επιλέγονται ως διευθυντές, υποδιευθυντές και προϊστάμενοι τμημάτων.

Ωστόσο δεν επιτρέπει να επιλεγούν για την θέση διευθυντών και προϊσταμένων εργαζόμενοι με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το προεδρικό διάταγμα ως διευθυντές και υποδιευθυντές μπορούν να επιλεγούν υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ με βαθμό Α', οι οποίοι έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης ή υποδιεύθυνσης ή προϊσταμένου τμήματος.

Ως προϊστάμενοι τμήματος και αυτοτελούς γραφείου μπορούν να επιλεγούν υπάλληλοι με βαθμό Α' που έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος ή υπάλληλοι με βαθμό Α'. Αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν, επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Β', υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό Β' τέσσερα έτη.

Η επιλογή γίνεται από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο μέσα σε ένα μήνα από την λήξη της θητείας των ήδη υπηρετούντων διευθυντών.

Στο προεδρικό διάταγμα γίνεται ειδική αναφορά στους ΟΤΑ α' βαθμού όπου ως προϊστάμενοι διεύθυνσης μπορούν να επιλεγούν υπάλληλοι με βαθμό Α', οι οποίοι έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος επί ένα τουλάχιστον έτος.

Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με ένα έτος υπηρεσίας προϊσταμένου τμήματος, τότε επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α' ανεξαρτήτως χρόνου υπηρεσίας στο βαθμό αυτό.

Ως προϊστάμενοι τμήματος και αυτοτελούς γραφείου των ΟΤΑ α' βαθμού επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α'. Και στην περίπτωση αυτή αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν, επιλέγονται υπάλληλοι βαθμού Β', οι οποίοι έχουν συμπληρώσει ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό αυτό (Β') τέσσερα έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v