Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για το 51% της ΔΕΠΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου πραγματοποίησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Τ. Γιαννίτσης, κατά την οποία του εξέφρασε το ενδιαφέρον του ομίλου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για το 51% της ΔΕΠΑ
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου πραγματοποίησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Τ. Γιαννίτσης, κατά την οποία του εξέφρασε το ενδιαφέρον του ομίλου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, αναφέρει στο πρωινό της report (21/10) η Proton Bank, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου. 

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Proton τα ΕΛΠΕ ήδη κατέχουν ποσοστό 35%, ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο ανέφεραν ότι το υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να πουλήσει ποσοστό έως και 15% της ΔΕΠΑ και να παραχωρήσει το management στα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με το «Βήμα», ο κ. Γιαννίτσης εξέφρασε στον υπουργό το αυξανόμενο ενδιαφέρον του ομίλου για τη ΔΕΠΑ, ενώ σημειώνει πως τα ΕΛΠΕ υπέβαλαν προσφορά για το μειοψηφικό πακέτο της ΕΠΑ Αττικής, όπου το 51% κατέχει η ΔΕΠΑ.

Η «Καθημερινή», αναφερόμενη στην χθεσινή συνάντηση Γιαννίτση-Παπακωνσταντίνου, σημειώνει πως τα ΕΛΠΕ κατέχουν το 35% της ΔΕΠΑ και η διοίκηση του ομίλου έχει δηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον της για την αύξηση της συμμετοχής της.

Η εφημερίδα σημειώνει πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επίσης στο πρόγραμμά της την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και για τον σκοπό αυτό είχε επιλέξει ως συμβούλους του Δημοσίου τις Alpha Bank, Deutsche Bank, Rothschild και UBS, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους παραπάνω θα είναι και τώρα σύμβουλοι του Δημοσίου, ενώ δεν αποκλείεται να μειωθεί ο αριθμός τους σε τρεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v