Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Εγκύκλιος για αποδείξεις βενζινοπωλών

Δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων από πρατηριούχους υγρών καυσίμων για πώληση πετρελαίου κίνησης και βενζίνης στο χρονικό διάστημα από 1.4.2010 έως και 30.4.2010, ορίζεται σε εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ.

ΥΠΟΙΚ: Εγκύκλιος για αποδείξεις βενζινοπωλών
Δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων από πρατηριούχους υγρών καυσίμων για την πώληση πετρελαίου κίνησης και βενζίνης για το χρονικό διάστημα από 1.4.2010 έως και 30.4.2010, ορίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως είναι γνωστό , από την 1η Μαϊου 2010 οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων για την πώληση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης εντάχθηκαν στη δεύτερη κατηγορία τήρησης βιβλίων ενώ νωρίτερα με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών είχε ορίσει ότι οι πρατηριούχοι υποχρεούνται σε έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης από την 1η Απριλίου. Με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών γίνεται δεκτό να μην επιβάλλονται πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων για το διάστημα από την 1η έως τις 30 Απριλίου.

Στην εγκύκλιο τονίζεται πως δεδομένου ότι η μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης από τους εν λόγω επιτηδευματίες για τη πώληση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης για το χρονικό διάστημα από 1.4.2010 έως και 30.4.2010 δεν επηρεάζει το ύψος του φορολογητέου εισοδήματός τους, καθώς και το ύψος του αποδιδόμενου Φ.Π.Α., αφού για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι παραπάνω φορολογίες προσδιορίζονται τεκμαρτά και κατά συνέπεια δεν υφίσταται ζήτημα απόκρυψης φορολογητέας ύλης, αλλά και για λόγους χρηστής διοίκησης και για την ομαλή μετάβαση των παραπάνω επιτηδευματιών από τον εξωλογιστικό προσδιορισμό των κερδών τους στο λογιστικό, γίνεται δεκτό για το παραπάνω χρονικό διάστημα, ήτοι από 1.4.2010 έως και 30.4.2010, να μην επιβάλλονται τα πρόστιμα για την μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου κίνησης από τους εν λόγω επιτηδευματίες, ανεξάρτητα από το χρόνο διαπίστωσής τους από τις φορολογικές αρχές και εφόσον οι υποθέσεις αυτές εκκρεμούν στις Δ.Ο.Υ., δηλαδή, είτε δεν έχουν εκδοθεί από τους προϊσταμένους των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών οι σχετικές αποφάσεις επιβολής προστίμου, είτε έχουν εκδοθεί οι σχετικές Α.Ε.Π. αλλά π.χ. δεν έχει γίνει κοινοποίησή τους, εκκρεμεί αίτημα συμβιβασμού, προσφυγή κ.λ.π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v