Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Ήλθα ως μάρτυρας κατηγορίας

"Έκλεισε ένας κύκλος που μας ταλαιπώρησε και εμάς. Ήλθα τώρα να καταθέσω ως μάρτυρας κατηγορίας", δήλωσε ο κ. Α. Βγενόπουλος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.

Βγενόπουλος: Ήλθα ως μάρτυρας κατηγορίας
"Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι έχει κλείσει ο κύκλος της συκοφαντίας με τη δήθεν ανάμιξή μου στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, και κατέθεσα πλέον σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή ως μάρτυς κατηγορίας".

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της MIG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, σε δημοσιογράφους μετά την κατάθεσή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε δημόσια τοποθέτηση του τότε υπουργού Εργασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη το 2006, με βάση την οποία εγνώριζε όχι μόνο για την αγορά ομολόγων από τα ταμεία, αλλά και πως αυτή (η αγορά) ήταν συμφέρουσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε απάντηση του κ. Τσιτουρίδη σε σχετική ερώτηση του κ. Χρ. Βερελή το 2006. Ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτούσε για τις επενδύσεις των ταμείων και ο κ. Σ. Τσιτουρίδης διαβεβαίωνε ότι το ΤΑΞΥ αγόρασε αποκλειστικά και μόνο κρατικά ομόλογα ελληνικού δημοσίου και όχι δομημένα ομόλογα, προσθέτοντας ότι οι αγορές έγιναν χωρίς την ανάληψη επενδυτικού κινδύνου. 

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος επισήμανε ότι "εκείνη την εποχή, 24 ταμεία έψαχναν ταυτόχρονα να πάρουν δομημένα", κάτι που ο ίδιος δεν θεωρεί πως είναι τυχαίο.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο ομόλογο που πούλησε η Marfin στο ΤΑΞΥ, ο κ. Βγενόπουλος κατέθεσε: "Με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν το συγκεκριμένο προϊόν". Μάλιστα, όπως κατέθεσε ο επικεφαλής της MIG, επέμεινε να επαναγοράσει η Marfin το τοξικό προϊόν, με επανειλημμένα τηλεφωνήματα και γραπτή επιστολή στον πρόεδρο του Ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, "για να διαφυλάξω την υπόληψη της τράπεζάς μου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v