Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini:Το ελάχιστο σοκ θα εκτροχιάσει την Ελλάδα

Το παραμικρό εξωτερικό σοκ θα είναι αρκετό για να εκτροχιάσει την ελληνική οικονομία από την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλώνει ο "γκουρού" των επενδύσεων, κ. Nouriel Roubini.

Roubini:Το ελάχιστο σοκ θα εκτροχιάσει την Ελλάδα
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, κ. Nouriel Roubini, δήλωσε στο περιοδικό "Capital" ότι τα μέτρα λιτότητας που εισάγει η Γερμανία, για να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης, θα είναι μοιραία για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο "γκουρού", κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, σημείωσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Angela Merkel θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που έχει η χώρα να εξασφαλίζει φθηνό δανεισμό και "θα πρέπει να αρχίσει τη λιτότητα μόνο αφού βελτιωθεί η κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη".

Πρόσθεσε ότι η εύρωστη οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας "δείχνει καλή στα χαρτιά, αλλά οφείλεται κατά κύριο λόγο σε στατιστικά φαινόμενα".

Ο κ. Roubini αναφέρει επίσης πως "το παραμικρό εξωτερικό σοκ θα είναι αρκετό" για να εκτροχιάσει την Ελλάδα από την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v