Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύσημα Strauss Kahn στον Γ. Παπακωνσταντίνου

Τα εύσημα για την μέχρι σήμερα πορεία εφαρμογής του Μνημονίου έδωσε στον Γ. Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος του ΔΝΤ Strauss Kahn κατά τη διάρκεια παρουσίασης- πάνελ του BBC.

Εύσημα Strauss Kahn στον Γ. Παπακωνσταντίνου
Τα εύσημα για την μέχρι σήμερα πορεία εφαρμογής του Μνημονίου έδωσε στον Γ. Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος του ΔΝΤ Strauss Kahn κατά τη διάρκεια παρουσίασης- πάνελ του BBC στο οποίο συμμετείχαν οι Strauss Kahn,  Stiglitz, Γ. Παπακωνσταντίνου,  C. Roma πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του Obama και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή από την εφαρμογή ενός αυστηρού δημοσιονομικού προγράμματος.

Ο κ. Strauss Kahn από την πλευρά του σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της κάτι που φαίνεται από τη δημόσια δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι δεν τον νοιάζει αν θα επανεκλεγεί αρκεί η Ελλάδα να μπει στον σωστό δρόμο.

Ερωτηθείς ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τον δημοσιογράφο του BBC αν όντως δεν τους νοιάζει αν θα επανεκλεγούν, απάντησε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αυστηρά μέτρα αλλά στο τέλος ο λαός θα τους ξαναψηφίσει αφού η οικονομία θα βρίσκεται σε υγιή τροχιά.

Το θέμα που κυριάρχησε στη Σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας είναι ο προβληματισμός γύρω από τον νομισματικό πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου οι Κινέζοι δέχθηκαν πιέσεις να ανατιμήσουν το γουάν χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v