Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευ. Μυτιληναίος: Πολιτική βούληση για ανάκαμψη

Την πεποίθησή του ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίου, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο περιθώριο παρουσίασης για τους στόχους της Protεrgia.

Ευ. Μυτιληναίος: Πολιτική βούληση για ανάκαμψη
Την πεποίθησή του ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο περιθώριο παρουσίασης για τους στόχους της Protεrgia, του ενεργειακού εταιρικού βραχίονα του ομίλου.

"Επενδύουμε σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ως εκ τούτου εναποθέτουμε τις προσδοκίες μας στην ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς από την εξέλιξή της εν πολλοίς εξαρτάται και η πορεία των ιδιωτικών επενδύσεων". Σχολίασε επίσης πως το πολιτικό σύστημα, αν και υποφέρει από σοβαρές παθογένειες, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι η κυβέρνηση, είτε πιεζόμενη είτε επειδή το θέλει, κινείται με γνώμονα την αναστροφή του οικονομικού κλίματος.

Κατά την εκτίμησή του, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές (τις οποίες τοποθετεί έως το Πάσχα του 2011, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας), θα ανοίξει προοδευτικά ο δρόμος για την εκδήλωση επενδύσεων, τις οποίες θεωρεί αναγκαίες για την είσοδο της οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης, τόνισε πως, αν δεν σπάσει ο φαύλος οικονομικός κύκλος, το ΠΣΑ δεν μπορεί να επιτύχει ακόμη και αν επιτευχθούν όλοι οι εισπρακτικοί στόχοι από την άμεση και έμμεση φορολογία που έχει επιβάλει το μνημόνιο.

Όσον αφορά στον ορίζοντα εισόδου στον ενάρετο οικονομικό κύκλο, εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί μετά την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών και υπογράμμισε πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v