Συνάντηση Γ. Ανωμερίτη με το προεδρείο της ΔΝΕ

Με το Προεδρείο της ΔΝΕ συναντήθηκε ο Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. κ. Γ. Ανωμερίτης. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΔΝΕ οι Ν. Αρβανίτης και Γ.Σκουζές και εκ μέρους του Ο.Λ.Π. οι Ν. Μουστάκης και Π. Πετρουλής.

Συνάντηση Γ. Ανωμερίτη με το προεδρείο της ΔΝΕ
Με το Προεδρείο της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης (ΔΝΕ) συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΔΝΕ οι κ.κ. Ν. Αρβανίτης και Γ.Σκουζές και εκ μέρους του Ο.Λ.Π. Α.Ε. οι κ.κ. Ν. Μουστάκης και Π. Πετρουλής.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης ανέφερε στη ΔΝΕ την εξέλιξη του επενδυτικού σχεδίου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε όλα τα λιμάνια του Ο.Λ.Π. και ιδιαίτερα στον εμπορικό λιμένα στον οποίο αναδιαμορφώνεται και εκσυγχρονίζεται πλήρως ο χώρος του car terminal, του οποίου η έκταση στην περιοχή Ικονίου σχεδόν διπλασιάζεται. Στην περιοχή αυτή ήδη αποκαθηλώνονται τα παλαιά κτίρια και εγκαταστάσεις, δημιουργούνται νέες πύλες και σύγχρονο ISPS. Εντός διμήνου θα παραδοθεί ως έργο το νέο car- terminal.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέφερε επίσης στη ΔΝΕ ότι ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (Προβλήτας Ι) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει πλήρως τεθεί σε λειτουργία, οπότε το σύνολο των παραμέτρων του έργου (γερανογέφυρες, λογισμικό, χώροι αποθηκευτικοί, συνεργεία, πύλες κλπ.) θα καταστήσουν τον Προβλήτα Ι του Ο.Λ.Π. Α.Ε. το πιο σύγχρονο εμπορευματικό σταθμό της Μεσογείου, στον οποίο το σύνολο των υποδομών και μηχανημάτων θα είναι ολοκαίνουρια και το προσωπικό του από τα πλέον έμπειρα και εκπαιδευμένα στελέχη υπηρεσιών λιμένος.

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ανέφερε ότι μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προωθηθεί τα ακόλουθα έργα, τα οποία σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές στον Πειραιά.
 
1. Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού και κατακύρωση του έργου «Επέκταση κρηπιδώματος Αγ. Νικολάου» για μια νέα θέση πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων.

2. Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού και κατακύρωση του έργου «Επέκταση κρηπιδώματος λιμένα Αλών (Ηλεκτρικός σταθμός)», προκειμένου να κατασκευασθεί ο νέος σταθμός του Μετρό.

3. Προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για τη μετατροπή της «Παγόδας» σε Ξενοδοχείο 5*.
4. Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του Ελικοδρομίου στη θέση Κανέλλου.

5. Κατακύρωση και έναρξη εργασιών για τη δημιουργία Β’ Επιβατηγού Σταθμού Κρουαζιέρας στην περιοχή Παλατάκι – Κανέλλου .
6. Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την αναπαλαίωση και εκμετάλλευση του Μώλου Κράκαρη.

7. Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «Monorail περιμετρικά του λιμανιού» (α’ φάση).
8. Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια νέων υποστηρικτικών μηχανημάτων του προβλήτα Ι Εμπορευματοκιβωτίων.

9. Προκήρυξη και ανάθεση του έργου «Επέκταση car – terminal» στην περιοχή Κερατσινίου (Καρβουνόσκαλα).

10. Ανάθεση κατάστρωσης του Master – plan για την «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά».

11. Προκήρυξη μελέτης και κατακύρωση του έργου «Επέκταση του Νότιου Λιμένα για νέες θέσεις κρουαζιερόπλοιων» στο Ε.Μ.Π., η οποία παραδίδεται τον επόμενο μήνα.

12. Ανάθεση μελετών στην Τράπεζα Πειραιώς για το cost – benefit analysis και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τριών έργων του επενδυτικού προγράμματος.
13. Προκήρυξη διαγωνισμού για την περιβαλλοντική ανάπλαση (πράσινο) του Κεντρικού Λιμένα Πειραιώς.

14. Προκήρυξη διαγωνισμού για την περιβαλλοντική ανάπλαση (πράσινο) του συγκοινωνιακού κόμβου ΣΕΜΠΟ (Κερατσίνι – Πέραμα).

15. Οριστικό κλείσιμο του παλαιού SILO από 1.10.10 για τη σταδιακή μετατροπή του σε «Εθνικό Ναυτικό Μουσείο» και έδρα των Ενάλιων Αρχαιοτήτων της χώρας.
16. Έναρξη εργασιών των θυγατρικών εταιρειών ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. και LOGISTICS Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Όπως τόνισε ο κ. Γ. Ανωμερίτης «Στόχος της Διοίκησης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. είναι να έχουν προκηρυχθεί όλες οι μελέτες για τα έργα του επενδυτικού μας προγράμματος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε ο επόμενος χρόνος να είναι χρονιά δημιουργικής εκτέλεσης. Σημειωτέον ότι όλα τα έργα γίνονται με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v