Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποστολή-"εξπρές" για τα σημειώματα περαίωσης

Διαδικασίες-εξπρές για την αποστολή των σημειωμάτων περαίωσης σε 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες επιστρατεύει το ΥΠΟΙΚ ώστε να επιταχύνει και την εισροή εσόδων στον προϋπολογισμό.

Αποστολή-εξπρές για τα σημειώματα περαίωσης
Διαδικασίες-εξπρές για την αποστολή των σημειωμάτων περαίωσης σε ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών ώστε να επιταχύνει και την εισροή εσόδων στον προϋπολογισμό.
 
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ετοιμάσει τα σημειώματα περαίωσης και όπως προκύπτει από δηλώσεις του επικεφαλής της κ. Δ. Σπινέλλη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στα μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται οι πρώτες επιστολές: "Προετοιμάζουμε τα απαραίτητα προγράμματα και έπειτα από δύο εβδομάδες θα αρχίσουμε να αποστέλλουμε τις επιστολές. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία".

Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από την περαίωση και ελπίζει ότι με την προκαταβολή του 20% και την πρώτη δόση θα εισπράξει κοντά στα 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σπινέλλης έδωσε διευκρινίσεις και για τη νέα φοροκάρτα που σχεδιάζεται να αποτελέσει τον "σύμμαχο" των φορολογουμένων έναντι του χαρτοβασιλείου των αποδείξεων που καλούνται να συγκεντρώσουν φέτος για να καλύψουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπινέλλη, το μέτρο της κάρτας των αποδείξεων θα είναι αρχικά προαιρετικό και η κάρτα θα είναι ανώνυμη. Η κάρτα θα περνά από το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών (POS) των καταστημάτων, η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει εν συνεχεία τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Με την ηλεκτρονική κάρτα οι τράπεζες δεν θα συλλέγουν στοιχεία για τους καταναλωτές, θα ενημερώνονται όμως για τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Οι νέες φοροκάρτες αναμένεται να κάνουν… πρεμιέρα από τις αρχές του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v