ΕΒΕΑ: Επιστολή στον ΟΛΠ

Aπαλλαγή, ή τουλάχιστον έκπτωση, στις χρεώσεις των αποθηκευτικών δικαιωμάτων για το χρονικό διάστημα που διαρκούν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών ζήτησε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α, με επιστολή του προς τον Ο.Λ.Π.

ΕΒΕΑ: Επιστολή στον ΟΛΠ
Aπαλλαγή, ή τουλάχιστον έκπτωση, στις χρεώσεις των αποθηκευτικών δικαιωμάτων για το χρονικό διάστημα που διαρκούν οι κινητοποιήσεις διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων ζήτησε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α, κ. Κ. Μίχαλος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Λ.Π., κ. Γεώργιο Ανωμερίτη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του τονίζει την αδυναμία των ελληνικών επιχειρήσεων να καλύψουν τις υπέρογκες χρεώσεις των αποθηκευτικών δικαιωμάτων που προέκυψαν, και μάλιστα σε μία περίοδο βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόδου και διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων προς τους τελικούς παραλήπτες.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε, για μία ακόμη φορά, σε εσάς προκειμένου να επιστήσουμε την προσοχή σας στις απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και στην αδυναμία των ελληνικών επιχειρήσεων (εμπορικών, βιομηχανικών, εισαγωγικών και εξαγωγικών, διαμεταφορικών και logistics) να καλύψουν τις υπέρογκες χρεώσεις των αποθηκευτικών δικαιωμάτων που προέκυψαν από αυτό το γεγονός, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόδου και διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων προς τους τελικούς παραλήπτες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι ανωτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στα μέλη μας και μάλιστα σε μία περίοδο βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, η οποία επίσης ως γνωστόν έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και συνακόλουθα τις εταιρίες που σχετίζονται με αυτόν.

Κατόπιν των ανωτέρω, κύριε Πρόεδρε, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία αυτών των επιχειρήσεων και σας παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε σχετική συμφωνία και ρυθμίσεις μεταξύ Ο.Λ.Π. Α.Ε και Σ.Ε.Π. Α.Ε. έτσι ώστε να χορηγηθεί απαλλαγή, ή τουλάχιστον έκπτωση, στις χρεώσεις των αποθηκευτικών δικαιωμάτων για το χρονικό διάστημα που διαρκούν αυτές οι κινητοποιήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v