Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελευταίες "καραμπόλες" σε αρμοδιότητες υπουργών

Τρεις εβδομάδες μετά τον ανασχηματισμό ξεκαθάρισαν χθες οι αρμοδιότητες των κυβερνητικών στελεχών με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του σχετικού προεδρικού διατάγματος, σύμφωνα με δημοσίευμα στο "Βήμα".

Τελευταίες καραμπόλες σε αρμοδιότητες υπουργών
Τρεις εβδομάδες μετά τον ανασχηματισμό ξεκαθάρισαν χθες οι αρμοδιότητες των κυβερνητικών στελεχών με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του σχετικού προεδρικού διατάγματος, σύμφωνα με δημοσίευμα στο "Βήμα". 

Είχαν προηγηθεί διαβήματα, ορισμένα από αυτά και υπό μορφή σημειωμάτων, τα οποία είχαν φθάσει στην κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη και στον ίδιο τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ακούσει κάποια από τα στελέχη της κυβέρνησης στο περιθώριο της προχθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Το τοπίο όμως ξεκαθάρισε χθες με το ΦΕΚ, το οποίο προβλέπει την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας ως υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, καθώς και την ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ του πρωθυπουργού και  τωνυπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Πολιτισμού.

Αναλυτικότερα, στο υπουργείο Εσωτερικών μεταφέρονται οι γενικές γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Στο υπουργείο Οικονομίας η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης και στο υπουργείο Εργασίας η χάραξη και ο σχεδιασμός της μεταναστευτικής πολιτικής. Η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή παραμένει τελικά στο υπουργείο Οικονομίας όπως και η εποπτεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεταφέρονται οι διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αθλητισμού και "άθληση για όλους", ενώ η εποπτεία επί του ΟΠΑΠ παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η εποπτεία του ΕΦΕΤ μεταφέρεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Υγείας. Επίσης, στο υπουργείο Πολιτισμού μεταφέρεται από το υπουργείο Εσωτερικών η διεύθυνση εποπτείας ΜΜΕ και τα τμήματα διοικητικής εποπτείας ΜΜΕ. Νεφελώδες παραμένει πάντως το τοπίο σε ό,τι αφορά το Λιμενικό Σώμα, το οποίο μεταφέρεται μεν στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, ωστόσο ένα τμήμα του και το αναλογούν προσωπικό παραμένουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πάντως, ορίζεται ρητώς ότι οι μετακινήσεις προσωπικού του Λιμενικού γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v