Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητική εισήγηση για το επίδομα δικαστικών

Εισήγηση να μην παρέχεται στους δικαστικούς υπαλλήλους το επίδομα των 176 ευρώ θα κάνει στο Στ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η πάρεδρος κ. Κασσιανή Μαρίνου.

Αρνητική εισήγηση για το επίδομα δικαστικών
Εισήγηση να μην παρέχεται στους δικαστικούς υπαλλήλους το επίδομα των 176 ευρώ θα κάνει στο Στ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η πάρεδρος κ. Κασσιανή Μαρίνου ζητώντας παράλληλα να απορριφθούν αιτήσεις δικαστικών υπαλλήλων που διεκδικούν το επίδομα για την τριετία 2003-2006.

Η πάρεδρος αναμένεται να υποστηρίξει ότι η μη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος στους δικαστικούς υπαλλήλους δεν συνιστά παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος περί ισότητας επειδή χορηγείται σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, πολύ περισσότερο όταν «δεν υφίσταται ταυτότης συνθηκών μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών υπαλλήλων».

Επιπλέον, η κ Μαρίνου θα χαρακτηρίσει, κατά πληροφορίες νόμιμη την κρίση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ότι το επίδομα αυτό «δεν συνιστά γενική μισθολογική προσαύξηση, αλλά συμψηφίζεται με κάθε πρόσθετη παροχή, όπως ρητώς ορίζεται στο νόμο 3016/2002 και εν προκειμένω οι δικαστικοί υπάλληλοι λαμβάνουν τέτοιες παροχές που υπερβαίνουν το ποσό των 176 ευρώ».

Πάντως με σειρά απόφάσεών του ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει οτι το επίδομα των 176 ευρώ δικαιούνται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου απασχολούμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως π.χ. Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v