Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 € ο Γ. Τσουγγράνης

Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του Τάσου Μαντέλη κ. Γιώργος Τσουγγράνης.

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 € ο Γ. Τσουγγράνης
Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή κ. Ι. Φιοράκη, ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη κ. Γιώργος Τσουγγράνης.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς όπως ο ίδιος επεσήμανε στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αλλά και κατά την διάρκεια της απολογίας του άνοιξε κατόπιν εντολής του κ. Μαντέλη λογαριασμό σε τράπεζα της Ελβετίας υπό το κωδικό όνομα « A. Roccos». Στον εν λόγω λογαριασμό εμβάστηκαν συνολικά 450.000 μάρκα τα οποία, κατά την κατηγορία, ήταν δώρο από την Siemens προς τον κ. Μαντέλη.

Ο δικηγόρος του κ. Τσουγγράνη κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος μετά το πέρας της απολογίας δήλωσε πως ο εντολέας του «εξέθεσε όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Η συμμετοχή του ήταν άδολη και φιλική. Δεν γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονται από την Siemens. Ήταν φίλος του κ. Μαντέλη και απλώς τον βοήθησε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v