Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περαίωση: Ποιες αλλαγές ενέκρινε το υπουργικό

Μείωση του ποσού της προκαταβολής στο 20% από 25% ενέκρινε μεταξύ άλλων το υπουργικό συμβούλιο, που ασχολήθηκε με την οριστικοποίηση των διατάξεων για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Περαίωση: Ποιες αλλαγές ενέκρινε το υπουργικό
Μείωση του ποσού της προκαταβολής στο 20% από 25%, αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 σε (έως) 24 και διατήρηση των εξαιρέσεων για εισηγμένες και για όσους υπάγονται σε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας το 2008  ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο, που ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την οριστικοποίηση των διατάξεων για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μεταβάλλεται το όριο των 20 εκατ. ευρώ όσον αφορά στο πλαφόν του τζίρου προκειμένου να μπορεί να υπαχθεί μια επιχείρηση στη ρύθμιση.

Όσον αφορά στην αυτοπεραίωση, όσοι έχουν κάνει χρήση έως και το 2007 δεν μπαίνουν στην περαίωση, με εξαίρεση αυτούς που έχουν ενταχθεί στο δείγμα για έλεγχο. Για όσους έχουν κάνει αυτοπεραίωση την περίοδο 2008 - 2009 προβλέπεται υπαγωγή στη ρύθμιση με καταβολή του μισού ποσού από τα ελάχιστα όρια που διατηρούνται στα 400 ευρώ ανά χρήση για εκείνους που τηρούν βιβλία α΄ κατηγορίας, 700 για όσους τηρούν βιβλία β΄ κατηγορίας και 1.000 ευρώ για όσους διατηρούν βιβλία γ΄ κατηγορίας.

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου με τις αλλαγές θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, οπότε και θα κατατεθεί στη Βουλή.

Προβλέπεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως το τέλος της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v