Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές σε αυτοπεραίωση, προκαταβολή, δόσεις

"Καθαρίζουν" από την υπαγωγή στις διατάξεις της περαίωσης μόνο όσοι έκαναν αυτοπεραίωση έως το 2007 και δεν συμπεριλήφθηκαν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους. Μειώνεται η προκαταβολή, αυξάνονται οι δόσεις.

Αλλαγές σε αυτοπεραίωση, προκαταβολή, δόσεις
Μόνο όσοι έκαναν αυτοπεραίωση έως και το 2007 και δεν ήταν μεταξύ των…άτυχων που συμπεριλήφθηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους καθαρίζουν από την υπαγωγή τους και στις διατάξεις της περαίωσης.

Το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από όσα έγιναν γνωστά μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή, από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σχεδιάζει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όσους έκαναν αυτοπεραίωση έως και το 2007 και σε αυτούς που ακολούθησαν τη διετία 2008 - 2009.

Συγκεκριμένα, όσοι φορολογούμενοι είχαν κάνει αυτοπεραίωση έως και το 2007 δεν θα μπουν στην περαίωση, με εξαίρεση εκείνους που είχαν επιλεγεί για δειγματοληπτικό έλεγχο. Αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να…ξαναπληρώσουν για να απαλλαγούν οριστικά από το ενδεχόμενο ελέγχων. Για τους φορολογουμένους που έκαναν αυτοπεραίωση τη διετία 2008 - 2009, οπότε δεν είχαν προσδιοριστεί δειγματοληπτικοί έλεγχοι, η περαίωση θα είναι ανοιχτή, ενδεχομένως με κάποια "έκπτωση".

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μείωση του ποσοστού προκαταβολής (25% στο αρχικό σχέδιο) και αύξηση του αριθμού των δόσεων (έως 12) μετά και τις παρατηρήσεις των φορέων. Το νομοσχέδιο στην τελική του μορφή θα κατατεθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v