Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόθεν έσχες και για τους διαιτητές

Την υπαγωγή των διαιτητών του ποδοσφαίρου στην διαδικασία του πόθεν εσχες προανήγγειλε σε συνάντηση που είχε με παραγοντες του ποδοσφαίρου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Κ. Σιμιτζόγλου.

Πόθεν έσχες και για τους διαιτητές
Την υπαγωγή των διαιτητών του ποδοσφαίρου στην διαδικασία του πόθεν εσχες προανήγγειλε σε συνάντηση που είχε με παραγοντες του ποδοσφαίρου αλλα και τους επικεφαλής 11 αθλητικών εφημερίδων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Στην συνάντηση περαν των επικεφαλής των αθλητικών εφημερίδων συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σ.Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Super League και μεγαλομέταχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Β. Μαρινάκης καθώς και ο διευθυντής ασφαλείας της Super League Π.Κομνηνός. Ολοι συμφώνησαν οτι θα πρέπει να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάγονται σε οικονομικό έλεγχο και οι διαιτητές.

Παράλληλα, ο κ. Σιμιτζόγλου ζήτησε από τους διευθυντές των εφημερίδων να είναι προσεκτικοί και να μην πυροδοτούν μέσω δημοσιευμάτων φαινόμενα βίας. Ο εισαγγελέας μάλιστα προειδοποιησε οτι για τους παραβάτες θα ενεργοποιείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Εν τω μεταξύ με αφορμή προσφατα δημοσιεύματα του Τύπου περί «στημένων παιχνιδιών» και περί « μανατζερ του ποδοσφαίρου» η προισταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διεταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εαν έχουν τελεστεί αδικήματα, κυρίως σε βάρος του ΟΠΑΠ.

Η έρευνα ανετέθη σε δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών που καλούνται να ερευνήσουν τα δημοσιεύματα. Οι δύο εισαγγελείς θα έχουν άμεση συνεργασία με το ΣΔΟΕ ενώ αν χρειασθεί θα διαταχθεί και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v