Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα νέα ποσοστά της ΔΕΚΑ σε ΟΤΕ - ΕΛΠΕ

Αλλαγές επήλθαν στα ποσοστά που κατέχει η ΔΕΚΑ στον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια μετά από εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές στις 28 Ιουλίου 2004 και ως αποτέλεσμα αποπληρωμής σχετικών ομολογιακών δανείων από το Ελληνικό Δημόσιο την περασμένη εβδομάδα.

Τα νέα ποσοστά της ΔΕΚΑ σε ΟΤΕ - ΕΛΠΕ
Αλλαγές επήλθαν στα ποσοστά που κατέχει η ΔΕΚΑ στον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια μετά από εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές στις 28 Ιουλίου 2004.

Πρόκειται για πακέτα μετοχών, ήτοι το 3,05% του ΟΤΕ και το 8,21% των ΕΛΠΕ, που περιήλθαν στον έλεγχο του Δημοσίου μετά την αποπληρωμή σχετικών ομολογιακών δανείων την περασμένη εβδομάδα.

Η ΔΕΚΑ απέκτησε τις προαναφερθείσες συμμετοχές από την Hellenic Finance SCA που είχαν διατεθεί τον Ιούλιο του 2000, με την έκδοση σχετικών ομολογιακών δανείων.

Ειδικότερα, το Ελληνικό Δημόσιο, μέτοχος του ΟΤΕ, γνωστοποίησε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι μετά από εξωχρηματιστηριακή αγορά στην οποία προέβη η ελεγχόμενη από αυτό εταιρία ΔΕΚΑ το συνολικό ποσοστό συμμετοχής (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου α) που κατέχει άμεσα, ήτοι 34,64%, και β) που ελέγχει μέσω της εταιρίας ΔΕΚΑ Α.Ε, ήτοι 3,06%), διαμορφώθηκε από 34,66% σε 37,70% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του ΟΤΕ.

Παράλληλα, το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής του επί του συνόλου των μετοχών του ΟΤΕ παρέμεινε αμετάβλητο ήτοι 34,64%.

Εξάλλου, η εταιρία ΔΕΚΑ Α.Ε, μέτοχος της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια προέβη σε εξωχρηματιστηριακή αγορά μετοχών της ανωτέρω εταιρίας, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας να ανέλθει από 8,02% σε 16,23% με αντίστοιχη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

Πλέον το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου α) που κατέχει άμεσα, ήτοι 27,48%, και β) που ελέγχει μέσω της εταιρίας ΔΕΚΑ Α.Ε, ήτοι 16,23%), επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου διαμορφώθηκε από 35,50% σε 43,71%, ενώ το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής του επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας, παρέμεινε αμετάβλητο, ήτοι 27,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v