Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Προσφυγή από Κοινότητα Γραμματικού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε εκ νέου η κοινότητα Γραμματικού ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες πρόσφατες αποφάσεις του περιφερειάρχη Ανατολικής Αττικής

ΣτΕ: Προσφυγή από Κοινότητα Γραμματικού
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε εκ νέου η κοινότητα Γραμματικού ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες πρόσφατες αποφάσεις του περιφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με τις οποίες εγκρίνονται η διάνοιξη νέων οδικών προσβάσεων και η διαπλάτυνση των υπαρχόντων οδών εντός δημόσιας αναδασωτέας έκτασης που οδηγούν στον χώρο του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ.

Προ ολίγων ημερών το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχε απορρίψει αίτηση αναστολής της κοινότητας Γραμματικού με την οποία ζητείτο να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο η από 7.7.2009 υπουργική απόφαση με την οποία παρατάθηκαν μέχρι 30.10.2013 οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης αποβλήτων στη θέση Μαύρο Βουνό.

Η Κοινότητα στην νέα της προσφυγή υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις του περιφερειάρχη παραβιάζουν τις συνταγματικές επιταγές για την προστασία των δασών, όπως και τον δασικό νόμο 998/1979.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι κατά την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου του 2009 καταστράφηκαν 66.832 στρέμματα δασικής έκτασης τα οποία κηρύχθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο αναδασωτέα, εκτός από 187,50 στρέμματα τα οποία αφορούν τις οδούς πρόσβασης στο Χ.Υ.Τ.Α.

Όμως «η έκταση αυτή δεν ανέκτησε τη δασική της μορφή σε διάστημα ενός μόλις έτους (Αύγουστος 2009 – Σεπτέμβριος 2010) αλλά είναι ακόμη και σήμερα μία κατεστραμμένη από την πυρκαγιά έκταση» υπογραμμίζεται.

Κατόπιν της νέας προσφυγής το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφανθεί εκ νέου για την κατασκευή του ΧΥΤΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v