Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Επιστολές προς υπουργούς για το μνημόνιο

Επιστολές σε όλους τους υπουργούς απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό.

ΥΠΟΙΚ: Επιστολές προς υπουργούς για το μνημόνιο
Επιστολές σε όλους τους υπουργούς απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό ζητώντας από τους συναδέλφους του να αποστείλουν έως τις 23 Σεπτεμβρίου τα σχέδια των προϋπολογισμών τους για το 2011, υπενθυμίζοντας την κρίσιμη συγκυρία.

Ξεχωριστές επιστολές θα λάβουν οι υπουργοί που εμπλέκονται με την εφαρμογή του μνημονίου, από τους οποίους ζητείται να «τρέξουν» τα μέτρα που συνδέονται με την αξιολόγηση του Οκτωβρίου αλλά και τα μέτρα του τετάρτου τριμήνου.

Στα καυτά μέτωπα περιλαμβάνονται η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και η τιθάσευση του πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ έντονη δυσαρέσκεια της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat W. Radermacher με τις οποίες επανέφερε στο προσκήνιο ζήτημα αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας. Προβληματισμό προκάλεσε και η χρονική συγκυρία δημοσίευσης των δηλώσεων στο Bloomberg. Η αντίδραση ήταν άμεση .

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του υπουργείου Οικονομικών σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Eurostat, ο οποίος δεσμεύτηκε για διορθωτικές δηλώσεις εντός των ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται επίσκεψη κλιμακίου της Eurostat ώστε να ξεκαθαρίσουν οι όποιες γκρίζες ζώνες απομένουν στα στατιστικά στοιχεία του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v