Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τ. Μαντέλης

Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, παραμένει ο πρωην υπουργός και κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens κ. Τάσος Μαντέλης.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τ. Μαντέλης
Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, παραμένει με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ο πρωην υπουργός και κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens κ. Τάσος Μαντέλης.

Το δικαστικό συμβούλιο έλυσε με βούλευμά του την διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του κ. Μαντέλη μεταξύ της εφέτη ανακρίτριας κ. Μ. Νικολακέα – η οποία έκρινε ότι θα πρέπει να επιβληθεί εγγύηση στον κ. Μαντέλη- και του εισαγγελέα Εφετών κ. Γ. Χατζίκου ο οποίος εισηγήθηκε την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι ο κ. Μαντέλης δεν θεωρείται ύποπτος φυγής καθώς δεν έχει προβεί σε σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες, εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών, ενώ πέραν της κατηγορίας που του αποδίδεται στην υπόθεση της Siemens δεν έχει διαπράξει έτερη αξιόποινη πράξη.

Εν τω μεταξύ εντός της εβδομάδος αναμένεται ο εφέτης ανακριτής κ. Ιωάννης Φιοράκης να καλέσει σε απολογία τον επιχειρηματία κ. Γ. Τσουγκράνη ο οποίος, όπως ο ίδιος ομολόγησε καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής άνοιξε τον λογαριασμό για τον οποίο ελέγχεται ο κ. Μαντέλης.

Προσεχώς, οι εφέτες ανακριτές κ. Μαρία Νικολακέα και Ι. Φιοράκης αναμένεται να διαβιβάσουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής τα κατασχεθέντα από το σπίτι και το γραφείο του επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση επιχειρηματία κ. Παντελή Καράκωστα ο οποίος εμφανίζεται να συνδέεται με ύποπτο έμβασμα 200.000 ευρώ.

Ο κ. Καρακωστας αναμένεται να κληθεί από τους εφέτες ανακριτές σε απολογία , ενώ δεν αποκλείεται να διευρυνθεί ο κύκλος των κατηγορουμένων καθώς οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των υπαλλήλων του ΟΤΕ οι οποίοι συμμετείχαν σε επιτροπές που σχετίζονται με την επίμαχη σύμβαση 8002 η οποία υπεγραφη μεταξύ του Οργανισμού και της Siemens.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v